Poleg gasilstva se že skoraj 40 let v naši vasi močno ceni še ena disciplina in to je nogomet. Nogometni klub Čarda  je bil ustanovljen leta 1972 na pobudo mladinske organizacije ob podpori zbora občanov  vasi Martjanci.


 »Nogomet ni le 'lejtanje 22 nourih za enof labdof', kot mislijo nekateri. To je prijateljstvo, dvigovanje fizičnih sposobnosti in spodbujanje mladih k pozitivnemu razmišljanju v okviru druženja in ukvarjanja s športom.Ker se vedno bolj zavedamo tega, da je treba ohranjati kulturno in naravno dediščino kraja, skrbeti za videz kraja in predvsem njegovo promocijo, je bila leta 2002 izpolnjena dolgoletna želja po ustanovitvi turističnega društva. Turistično društvo Martin, Martjanci ima trenutno okrog 110 članov.V Martjancih ima sedež tudi Rotary club Martjanci.

Prve pobude in razgovori s prijatelji Rotary kluba Maribor o ideji za ustanovitev Rotary kluba v Pomurju segajo že v 90ta leta, resno pa so se potencialni člani začeli srečevati od 6.11.2002 naprej 

N;
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se